Glee-acteur Cory Monteith overleden

Glee-acteur Cory Monteith is zaterdag dood gevonden in een hotel in Vancouver. De 31-jarige Monteith verbleef in het Fairmont Hotel waar hij zijn uitchecktijd miste, vertelt de politie aan E! News. Er zijn geen aanwijzingen dat het gaat om een misdaad. Cory checkte in op 6 juli en was niet samen met zijn vriendin en Glee-collega Lea Michele.

De politie is in het bezit van beelden waarop te zien is dat hij ‘s ochtends vroeg aankomt bij zijn hotelkamer. Er is nog geen doodsoorzaak bekend. Volgens de politie wordt maandag autopsie op het lichaam van Monteith uitgevoerd.

De acteur is eerder dit jaar opgenomen geweest in een ontwenningskliniek. Het is niet bekend waaraan hij verslaafd was.

De serie Glee wordt in Nederland sinds 2010 uitgezonden door RTL5. Monteith nam de rol van scholier en footballspeler Finn Hudson voor zijn rekening.

De laatste maanden van Cory Monteith:

Cory Monteith vertelde in 2011 dat hij zijn middelbare school niet had afgemaakt en een drugsprobleem had gehad, waardoor hij in een afkickkliniek had gezeten. Eerder dit jaar maakte hij wederom een moeilijke periode door. E! Online zet de belangrijkste gebeurtenissen in de laatste maanden van het leven van de Glee-acteur op een rij, van de opname in een afkickkliniek tot zijn dood.

31 maart 2013: Cory laat zich vrijwillig opnemen in een afkickkliniek. Een woordvoerder meldt: “Hij vraagt om respect en privacy nu hij de benodigde stappen neemt om te herstellen.” Zijn vriendin, Glee-actrice Lea Michele, schrijft op Twitter: “Ik voel me zo dankbaar vandaag.”

26 april 2013: De acteur is klaar met zijn behandeling en bedankt via Twitter zijn fans voor hun steun. Cory en Lea gaan samen op vakantie naar Mexico.

30 april 2013: Cory vertrekt met zijn vriendin naar Canada, waar hij vandaan komt. Ze brengen tijd door met zijn familie.

8 juni 2013: De Glee-ster staat voor het eerst sinds zijn verblijf in de kliniek weer op de rode loper, samen met Lea. Zijn vriendin zegt tegen de toegestroomde pers: “Wat ziet hij er geweldig uit hè?!”

6 juli 2013: Cory neemt zijn intrek in een hotel in Vancouver. Waarom hij daar verblijft, is niet bekend. De acteur heeft familie in de stad wonen. Hij brengt tijd door met vrienden.

12 juli 2013: Volgens de politie van Vancouver was Cory de avond voor zijn dood op stap met mensen. Uit camerabeelden van het hotel blijkt dat hij zaterdagochtend vroeg alleen terugkeerde naar zijn kamer.

13 juli 2013: Woordvoerders van de acteur bevestigen dat Cory dood is aangetroffen in zijn hotelkamer.

Update:

De dood van Cory Monteith (31) is een schok voor zijn collega’s. Op Twitter zijn de reacties op het overlijden van de Glee-ster losgebarsten. “Zo triest”, schrijft Kim Kardashian. “Ik bid voor zijn familie. En voor Lea. Geen woorden voor wat er nu door hen heen moet gaan.”

Lea Michele, die ook in Glee speelt, is de vriendin van Cory. Haar laatste bericht is van zaterdag, sindsdien is het stil op het account van de actrice. Andere Glee-collega’s spreken zich wel uit over hun gevoel op het sociale medium. Zo schrijft Dot Marie Jones (coach Beiste) dat haar hart gebroken is. “Cory was niet alleen een geweldige vriend, maar ook een fantastische man die voor altijd in mijn hart blijft.” Een andere collega, Mark Salling (Noah Puckerman), heeft maar één woord in zijn bericht staan: “Nee”.

Zangeres Demi Lovato noemt de dood van Cory ‘ongelofelijk tragisch’. “Alsjeblieft, bid voor Lea.” Actrice Nina Dobrev vraagt iedereen de privacy van Cory’s familie en vrienden te respecteren. En presentator/acteur Mario Lopez schrijft dat de acteur ‘zo’n aardige jongen’ was. “Iemand die met beide benen op de grond stond. Ongelofelijk verdrietig.”

Ook in Nederland wordt vol ongeloof gereageerd door showbizzcollega’s. Musicalster Freek Bartels: “Jeetje heftig. Zo jong”. Zanger Paul Turner noemt het ‘verdrietig nieuws’ en zegt: “Zorgt ervoor dat je alles om je heen meer waardeert”. En zangcoach Babette Labeij (The Voice of Holland) schrijft: “Weer een talent van ons heengegaan”.

(Bron: ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten