Brad en Angelina gaan scheiden

Angelina Jolie heeft de scheiding van Brad Pitt aangevraagd (de scheidingspapieren vind je hier). “Dit besluit is genomen voor het bestwil van het gezin”, aldus de verklaring van de advocaat. “Ze zal verder geen commentaar geven en vraagt om het gezin op dit moment zijn privacy te gunnen.”

Volgens het doorgaans zeer goed ingevoerde Amerikaanse entertainmentmagazine TMZ was een geschil over de kinderen de reden voor de scheiding. Jolie heeft naar verluidt maandag de scheidingspapieren ingediend. Basis voor de scheiding zouden onoverbrugbare (menings)verschillen zijn. Het koppel is, zo blijkt uit de documenten, pas vijf dagen uit elkaar.

Voogdij
Jolie wil volgens TMZ de voogdij over de zes kinderen, met bezoekrecht voor Pitt. TMZ wijst erop dat het opvallend is dat zij niet wil dat Pitt ook voogdij krijgt. Jolie vraagt geen (kinder)alimentatie.

Drank en drugs
Bronnen vertellen aan TMZ dat de keuze van Jolie te maken heeft met de manier waarop Pitt het ouderschap invulling geeft. Ze zou daar zeer boos over (geweest) zijn. De TMZ-bron voegt er aan toe dat Brad door zijn wietgebruik en mogelijk ook alcoholgebruik zijn woede niet kan beheersen. Angelina zag hierin een gevaar voor de kinderen.

Brad Pitt neemt volgens bronnen van TMZ geen genoegen met een bezoekregeling voor zijn kinderen. Hij wil co-ouderschap om zijn actieve vaderrol te kunnen blijven vervullen. Het is nog afwachten of hij dit verzoek ook juridisch aan de rechter bevestigt.

Verhalen over zijn woede-uitbarstingen als gevolg van zijn gebruik van alcohol en drugs zijn onzin, zeggen de bronnen rond Brad Pitt. “Het zijn kwaadwillige leugens. Hij is een liefhebbende en en toegewijde vader die zijn kinderen nooit in gevaar zal brengen”, aldus de bronnen.

Pitt is “erg bedroefd”
Brad Pitt heeft een paar uur nadat het nieuws bekend werd een reactie doen uitgaan: “Ik ben heel erg bedroefd hierdoor. Maar het welzijn van onze kinderen is nu het belangrijkste. Ik verzoek de pers vriendelijk om hen de ruimte te geven waar ze recht op hebben in deze moeilijke tijd”, zegt Pitt in een verklaring aan People.

Sinds 2004 samen
Brad Pitt en Angelina Jolie trouwden in 2014. Ze waren sinds 2004 bij elkaar. In maart meldden Amerikaanse media nog dat Jolie Pitt op straat gezet zou hebben omdat hij teveel oog voor andere vrouwen zou hebben (gehad).

Brad en Angelina hebben zes kinderen. Ze adopteerden drie kinderen: Maddox, Pax en Zahara. Daarnaast kreeg de actrice ook drie biologische kinderen: Shiloh, Knox en Vivienne.

Acteurs en meer
Jolie en Pitt zijn natuurlijk vooral bekend van de vele films waarin ze speelden, maar Jolie profileerde zich de afgelopen jaren ook in haar rol als ambassadrice voor de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. In die hoedanigheid bezocht ze talloze landen, waaronder de door oorlog verscheurde regio Darfur, in Sudan.

Bewondering en lof
Jolie oogstte ook veel bewondering toen ze wereldkundig maakte dat ze beide borsten had laten afzetten, omdat ze vanwege een genafwijking in haar familie een zeer grote kans had borstkanker te ontwikkelen. Haar arts schatte de kans op borstkanker op 87 procent en die op eierstokkanker op 50 procent, vertelde ze in 2013 in The New York Times.

“Ik kies ervoor mijn verhaal niet voor mezelf te houden omdat er zoveel vrouwen zijn die niet eens weten dat ze mogelijk in de schaduw van kanker leven”, schreef Jolie. “Ik hoop dat zij ook in staat zullen zijn zich genetisch te laten testen en dat als ze ook een verhoogd risico lopen, ze weten dat er serieuze opties zijn.”

Ook Pitt was naast zijn werk als acteur maatschappelijk betrokken. Hij zette zich onder meer in voor de One Campaign, een organisatie die strijdt tegen armoede in de wereld. Ook is hij politiek actief. Hij maakte zich jarenlang sterk voor het homohuwelijk voordat dat vorig jaar door het Hooggerechtshof werd gelegaliseerd. Ook zette hij zich in voor de herverkiezing van president Barack Obama in 2012.

(Redactie/ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten