Kwaliteitsserie van Morgan Freeman start dinsdag bij Net5

Op dinsdag 20 september start de nieuwe Amerikaanse dramaserie Madam Secretary bij Net5. De serie is geproduceerd door Oscar-winnaar Morgan Freeman en draait om minister van Buitenlandse Zaken Elizabeth McCord (Téa Leoni, bekend van Jurassic Park III, The Family Man en Bad Boys). Zij moet de meest gecompliceerde binnen- en buitenlandse kwesties oplossen. Ondertussen heeft McCord ook nog een gezin te onderhouden.

Madam Secretary geeft een kijkje in de wereld van een van Amerika’s belangrijkste ministeries. Voormalig CIA-analyst Elizabeth McCord wordt door de president (Keith Carradine, bekend van Dexter) gevraagd om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Met haar apolitieke instelling, goede kennis van het Midden-Oosten, talenknobbel en vermogen om out of the box te denken, wordt zij het meest geschikt geacht voor de functie. In haar nieuwe rol dient McCord vastberaden te werk gaan en omgaan met de druk die komt kijken bij het besturen van een belangrijk departement. Zo moet ze een vredesakkoord tussen China en Japan bewerkstelligen, met Iran onderhandelen over hun nucleaire programma en onderzoek doen naar een vliegtuigramp waarbij haar voorganger overleed. Na een dag debatteren, overleggen met hoogwaardigheidsbekleders en het opnemen tegen cynische collega’s voor wie alleen macht van belang is, komt Elizabeth thuis bij haar man Henry (Tim Daly, bekend van Private Practice) en hun drie puberende kinderen. Daar krijgen politiek en compromissen sluiten een heel andere betekenis. Maar haar man, die hoogleraar is, wordt al snel betrokken bij het werk van zijn vrouw…

Madam Secretary werd in Amerika goed ontvangen; het stond in de top drie van best bekeken nieuwe series. Daarbij is de serie twee keer genomineerd voor een People’s Choice Award, namelijk in de categorieën ‘Favorite New TV Drama’ en ‘Favorite Actress in New TV Series’. Dit najaar start in Amerika het derde seizoen.

Madam Secretary: Net5, vanaf dinsdag 20 september wekelijks om 22.25 uur na NCIS: LA

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten