Marga Bult haalt hard uit naar Gordon

Marga Bult heeft geen goed woord over voor Gordon’s kritiek op Omroep MAX. De zanger haalde uit naar Jan Slagter en co omdat ze volgens Gordon wel Heel Holland Bakt maken, maar zich niet echt bekommeren om de zorgen en lasten van de ouderen in ons land.

Gordon zegt in De Telegraaf: “Wat heeft dat programma nou met ouderen te maken? Ja, oude taarten. Ze zullen vast wel programma’s over dit onderwerp hebben, maar die zijn onderbelicht. Dat wij het nu op een commerciële zender hebben gedaan is niet erg: de ouderen varen er wel bij, maar het is eigenlijk niet onze taak. Wij doen acht afleveringen en dan een jaar niets. Ja, je hoeft geen Geer en Goor te gaan maken, maar doe in ieder geval íets in de tussenliggende tijd om geld in te zamelen voor de ouderenzorg. Ik hoop dat dat gaat gebeuren. Ik hoop het echt.”

Ondertussen zijn Gerard Joling en Gordon vast van plan een stichting op te richten voor mensen die geen geld hebben om de uitvaart te betalen, zo vertellen de heren aan Shownieuws en dat zie je hierboven.

Marga vliegt in de gordijnen. Furieus laat ze weten:

Lieve Gordon, (want dat kun jij ook zijn)
Na je bericht gelezen te hebben kom ik tot de stellige conclusie dat jij kennelijk geen idee hebt wat #OmroepMax het hele jaar WEL doet voor onze ouderen in NL (en ver daarbuiten) mbt het vervullen van wensen, juist van de steeds groeiende groep kwetsbare ouderen middels het tv programma #Maxmaakmogelijk presentatie Jan Slagter zelf.
Vergeet niet dat deze stichting, overigens afhankelijk van giften, het tevens mogelijk maakt dat de vele verzorging/ verpleeghuizen in NL al tijden zeer regelmatig bezocht worden door artiesten, waaronder ikzelf, om hen een fantastische ontspannende muziek en spel middag aan te bieden.
Daarnaast denk ik…dat ook jij weet, dat sowieso de zorg, maar ook het publieke omroepbestel onder enorme financieele druk staat momenteel. Dat heeft allerlei consequenties. Waar oa de commerciële omroep veel meer kan doen ivm met ‘In Programme’ sponsoring en reclame uitingen, heeft een publieke omroep deze mogelijkheid totaal niet!
Ik vind dan ook in dat licht, dat je niet alleen Omroep Max, maar zeker ook #JanSlagter die op velerlei manieren aandacht vraagt voor onze ouderen, ernstig te kort doet.
Juist als ambassadeur van Alzheimer NL #dementie en mijn optredens voor deze ouderengroep, durf ik oprecht te beweren dat ik donders goed weet hoe de ouderenvlag momenteel op de zinkende zorgschuit staat. En geloof me, dagelijks zijn er in NL duizenden dappere #mantelzorgers en #vrijwilligers in ons land bezig om deze, vaak zeer eenzame groep te ondersteunen en komen er telkens toch weer prachtprojecten van de grond omdat iedereen deze zorgelijkheid deelt.
Uiteindelijk moeten wij het met z’n allen in NL doen! Het blijft geweldig dat jij met Geer mooie en humoristische aandacht voor de groep kwetsbare ouderen hebt kunnen vragen, via de tv mogelijkheden bij RTL4.
Mocht jij creatieve mogelijkheden zien, naast oa het zeer goed scorende tv programma ‘ Heel Holland bakt’ voor Omroep Max, dan hoor ik dat graag van je.
Kom ik gezellig vanuit het Twentse land bij ‘Blushing’ binnen een dampende kop koffie bij je nuttigen.
Ik hoor graag van je. #krachtenbundelen.

Op dit epistel heeft Gordon maandagavond gereageerd. Hij zegt: “Hoi lieve Marga, ik weet dat Max heel veel doet maar dat zou veel meer uitgelicht moeten worden dat is wat ik bedoel. HHB is een enig programma maar hoort niet thuis bij MAX in mijn opinie. Een publieke omroep dient een publiek belang en daar wordt onvoldoende aandacht aan gegeven naar mijn mening. Jammer dat mensen weer zo op de man moeten reageren uiteindelijk willen we allemaal het beste voor de ouderen en wellicht gaat MAX nu meer die onderbelichte dingen die ze onderneemt en steunt meer onder de aandacht brengen? X”

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten