Xander en Sophie verwachten tweede kindje

Xander de Buisonjé en zijn vrouw Sophie maken heuglijk babynieuws bekend. Ze verwachten een tweede kind, zo bevestigt het management aan Shownieuws. Xander en Sophie hebben al een zoon, Dex van zes. Met Wendy van Dijk heeft Xander ook een zoon.

Tegen Lindanieuws vertelt De Buisonjé dat Sophie en hij de tweede met behulp van een draagmoeder zullen krijgen: “Ik ben ongelooflijk dankbaar dat wij op deze manier toch nog een kindje kunnen krijgen.” De kleine wordt begin volgend jaar verwacht: “We zijn nu zeventien weken in verwachting, we kunnen het kindje als het goed is in februari ophalen.”

In 2013 werd een semi-goedaardige tumor uit de buikholte van Sophie verwijderd. Haar werd afgeraden zwanger te worden. “De arts vertelde me dat een zwangerschap de kans dat de tumor terug zou komen kon vergroten.”

Het koppel wilde naast Dex graag nog een kind. De risico’s waren echter te groot. Daarop verkenden Sophie en Xander hun mogelijkheden en kwamen ze uit bij een Amerikaanse draagmoeder. De baby is “100 procent Xander en Sophie.”

De draagmoeder hebben Xander en Sophie eenmaal ontmoet, in Amerika. Via skype houden ze regelmatig contact: “Ik doe m’n best contact te maken met het kindje, door er heel mindful mee om te gaan en er bewust en in stilte mee bezig te zijn en aan mijn kindje te denken. Want mijn leven hier gaat gewoon door, dat is soms heel gek.”

Sophie zal over het draagmoederschap gaan bloggen voor Lindanieuws. “Op iedere hoek van de straat kun je joints kopen en abortus laten plegen, maar toch plaatsen veel mensen vraagtekens bij deze manier van zwanger worden.” Sophie wil het draagmoederschap uit die sfeer halen.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten